8/11/08

Γαμάτα πλάσματα

Αντρέας Πιτσιλλίδης
Ο θεολόγος που δέχεται τους γάμμους των γκέυ

Έτσι θεολόγο έθελα τζ' εγιώ στο Γυμνάσιο τζαι στο Λύκειο, όι τους καταπιεσμένους γεροντοκόρους που εν εμπορούσαν να παν μοναχοί να ησυχάσουν τζαι επέμπαν μας τους για να μας μάθουν για τον Πλάστη μας.

Ο Αντρέας Πιτσιλλίδης απ' ότι εκάταλαβα που παρέες στην Κύπρο τζαι τες αναρτήσεις στο CncMinusTv εμφανίζεται συχνά σε πρωινάδικα τζαι συζητά πράματα που έχουν να κάμουν με θρησκεία. Το οτι αρκέψαμε τζαι ασχολούμαστε με τα θεολογικά (του) τζαι εμείς οι σχετικά άπιστοι τζαι οι αμαρτωλοί μπορεί να εν για τρεις λόγους:

Ένα, εκφράζεται με τρόπο τζαι λέξεις που ανάθεμα τζαι αν εξαναείδα τζαι εξανάκουσα στην τηλεόραση. Εξανακούσετε εσείς κανέναν να λαλεί ότι εννά πει "κάτι που είναι προανάκρουσμα για αυτό που θα πω στη συνέχεια"; Συνήθως άμα φκει κάποιος παράγοντας για ειδήμονας στην τηλεόραση το πολλύ να φκάλει μια πρόταση ολόκληρη με την μιά, όι να χρησιμοποιεί τζαι παρομοιώσεις. Ή να φκάλλει την λέξη "φλοισβομουρμούρισμα" τζαι να σου την ξαπολά στην μέση της συνέντευξης.

Εντάξει, κάπου παρακάμμει το, κοιτάξετε τζαι την συνέντευξη να δείτε. Αν έγραφε βιβλίο ήταν να αποφύγω να το θκιαβάσω. Αλλά υποψιάζουμαι οτι σιέρεσε να τον ακούεις να εκφράζεται όσο πιο διαφορετικά τζαι έξυπνα γίνεται.

Θκυό, οι ιδέες του τζαι οι κουβέντες του έννεν παραδοσιακές κολλημένες θεολογίες τζαι ηθικολογίες. Στην συνέντευξη λαλεί οτι αν τζαι πιθανόν να έσιει "θρησκευτικές ή προσωπικές αντιρρήσεις" για την ομοφυλοφιλία, παραδέχεται οτι "προσωπικά θα ψήφιζα ένα τέτοιο νομοσχέδιο, που είναι κοινωνικά απαραίτητο". Εν μεγάλη κουβέντα για έναν θεολόγο να καταλάβει οτι άλλο η θρησκεία τζαι άλλο ο νόμος της κοινωνίας. Αν προσωπικά τζαι πνευματικά κάποιος θέλει να εν στρέητ γιατί του το λαλεί η θρησκεία του ή εν εγκρίνει την συμπεριφορά των άλλων εν πάει να πει οτι πρέπει τζαι να μεν τους ανέχεται ή να τους υποβιβαζει. Άμαν τον ερωτήσαν στην συνέντευξη γιατί η Εκκλησία σίζεται για την ομοφυλοφιλία ο παρέας απάντησε: "Αυτό είναι επακόλουθο της ημιμάθειας τόσο των Γραφών όσο και των επιστημών. Στα μάτια του Θεού κάθε άνθρωπος είναι ο κόσμος όλος".

Τρία, ε, χαλλόου, εν κουκλούι; Έσιει ένα ωραίο γελούι, λλίο όπως το σπασματούι αλλά καταλάβεις οτι εν τζαι πολλά κοψονούρης τζαι έξυπνος. Στο "εκρηκτική λαίλαπα αγάπης" ήταν να είμαι ερωτευμένος πάντως.